keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Jumalalle kaikki on helppoa

Kuvassa uusi kasvi tulee läpi kuivasta maasta.
Tutkija ihmetteli monimutkaisia kaavoja ja ristiriitaisia tutkimustuloksia. Sitten enkeli ilmestyi hänelle ja sanoi: ”Jumalalle kaikki on helppoa.” 

Tuomari pohti järkeään ja muistiaan käyttäen oikeudenmukaista tuomiota langetettavaksi rikolliselle. Sitten enkeli ilmestyi hänelle ja sanoi: ”Jumalalle kaikki on helppoa.” 

Syntisen ihmisen rintaa kalvoi syyllisyys, kun hän mietti pahojen tekojensa tunnustamista läheisilleen. Sitten enkeli ilmestyi hänelle ja sanoi: ”Jumalalle kaikki on helppoa.” 

Aina kun ihminen todella katuu tekojaan ja pyytää apua, hänelle ilmestyy enkeli, joka sanoo: ”Jumalalle kaikki on helppoa.”

Nokkela nuorukainen kuuli tarinan siitä, miten Jumalalle kaikki oli helppoa. Nuorukainen kysyi iisalta: ”Kun minä pelaan tietokonepelejä, monesti ajattelen, että olisinpa minä tämän pelin tekijä, niin tietäisin sen kaikki salaisuudet ja varmasti pääsisin helposti tasot läpi. Onko Jumalalle siksi kaikki niin helppoa, koska hän on koko maailman pelintekijä?”

Iisa vastasi nuorukaiselle: ”Kuulkaa tämän juurivesan ajatuksia! Sinusta kasvaa vielä puu, joka tuottaa hyvää hedelmää koko maailmalle. Päättelysi mukaan Jumalalle kaikki on helppoa, ja sinun sanojasi on mahdotonta epätodeksi näyttää. Kuuntele tarkasti: kaaos on pelaamista ilman tietoa pelintekijän säännöistä. Kun ihminen avaa silmänsä ja herää, tästä eteenpäin myös hänelle kaikki on helppoa.” 

Nuorukainen varttui kaikessa rauhassa, sillä pyhä henki ohjasi hänen askeleitaan kohti maailmankaikkeuden perimmäisten lakien ymmärtämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti